top of page

Styrelsen 2021

Maria Åbonde

Ordförande och provansvarig

Maria och My

"Jag är född och uppvuxen med hund i familjen. Terriers av olika sorter har varit min passion, deras uppriktighet och rakhet har alltid tilltalat mig. Jag bedriver en mindre uppfödning av borderterrier. Jag tycker om att ta mig an nya utmaningar med mina hundar, genom åren har det varit tävlingslydnad, agility (grundare av Agility.ax rf), utställning och viltspår. Men någonstans på vägen när skåpen blev fulla med rosetter och pokaler och väggarna fulla med diplom så sökte jag nya utmaningar och fick av en slump kontakt med räddningshunds ekipage och på den vägen är det. Kombinationen av hundträning och samhällsnytta var för mig det ultimala. 
I dag har jag tre borderterriers som jag tränar, alla på slutprovs nivå i sök, däremot har vi en del spårträning kvar 😊
Jag har alltid varit en föreningsmänniska och kommer nog alltid att förbli det, ÅRHK är den fjärde hundföreningen/organisationen som jag tagit an ordförande klubban i. Mitt mål med klubben är att jobba för en väl fungerade förening som är till för alla medlemmar."

Kristian Lundström

Viceordförande och larmgruppsledare

Kristian och Stellan.png

""

Mia Humell

Sekreterare

Mia.jpeg

""

Maria Fjäder

Kassör och tränings- och kursansvarig

90606962_503486070344006_380429930141319

"Jag har alltid känt en stor glädje i att kunna hjälpa andra människor, så att vara med i en organisation som FRT och ÅRHK känns helt rätt för mig. Att jag dessutom samtidigt får göra det jag tycker är absolut det roligaste som finns att vara tillsammans med min bästa vän hunden Xo. Det gör att jag brinner för räddningshunds arbetet. När jag inte tränar hund då är jag med familjen, gärna utomhus i naturen och på våran stuga där det alltid finns något nytt projekt på gång. Hunden jag tränar just nu är Xo och han är en flat, 2 år gammal, han har mycket spring i kroppen. En del av tjusningen med hundträningen att det alltid finns mycket att lära och att man aldrig blir fullärd. Att jobba tillsammans med andra människor i grupp är även det något jag tycker ät väldigt roligt och därför väljer jag att vara med i ÅRHK som förening. "

Camilla Jansson

Styrelsemedlem

Camilla och Mejja

"Mitt intresse för hund har funnits ända sedan jag var barn. 1999 köpte jag min egna hund en Cocker Spaniel, Snobbo. Han blev en ren sällskapshund. 2004 köpte jag en Irländsk röd setter hane, River. Det var med honom som mitt intresse för räddningshundsträning startade. 2004 gick jag med i ÅRHK. River och jag blev ett godkänt larmekipage. 2010 köpte jag flatcoated retrievern Mejja. Mejja ocg jag är också ett godkänt larmekipage.

 

Att träna räddningshund är både roligt, utmanande och tidskrävande. samarbete mellan hund och förare är A och O. Att kunna förena hundträning med samhällsnytta känns som en bonus!"

Åsa Törnroos

Styrelsemedlem

Åsa.jpeg

""

bottom of page