Styrelsen 2020

_DSC9797 (2).jpg

Ordförande

Johanna Åberg

"Mitt intresse för hund har alltid funnits och redan i lågstadiet började jag i FHJ-gruppen i min kommun. Så när jag skaffade min första egna hund 2008 var det självklart för mej att börja med räddning där jag kunde slå ihop mina två intressen. Känslan när samarbetet och tilliten mellan hund och förare och gruppen flyter på i skogen och man kan förena nytta med nöje är fantastisk!"

Sofie.png

Vice ordförande

Sofie Lundström

"Räddningen är den roligaste och bästa sysselsättningen vi vet, det är något både jag och Agnes brinner för! Att vi dessutom strävar mot att kunna vara en samhällsnytta gör också att det verkligen känns värt varenda timme vi lägger ner på träning av olika slag, och jag lovar att de timmarna är otroligt många.

Räddningsverksamheten är ett samarbete, mellan förare och hund, mellan ekipaget och hjälpförare/kartläsare och resten av gruppen. Teamwork, helt enkelt. Man blir aldrig klar, man kan alltid bli bättre, både som ekipage och som grupp, det är utmanande, roligt och har för oss blivit en livsstil. Att det är en livsstil säger kanske en del om hur mycket tid vi lägger ner på vår träning.

Agnes, riesenschnauzern ’Agnes’ Gigabit Playful Pixie, är en självständig tik med en rätt hög drift, hon tar för sig och är stark i sitt ytsök, därför är också ytsöket vår huvuddisciplin. Spåret är vi inte lika starka på, men där jobbar vi hårt för att bli bättre och mer säkra. Tillsammans tränar vi mycket kondition och uthållighet, både fysisk och mental, det är viktigt för att orka göra ett bra arbete i terrängen. Vi roar oss också med lite lydnad, uppletande och nosework tex.

I vårt förbund, SPeKL, är vi godkända i lämplighetsprov ruin, grundprov spår, grund- och slutprov sök. Vi står nu och väntar på att få göra ett VIRTA test, för att bli ett godkänt räddningsekipage i Finland."

Camilla och Mejja

Sekreterare

Camilla Jansson

""

90606962_503486070344006_380429930141319

Kassör och provansvarig

Maria Fjäder

"Jag har alltid känt en stor glädje i att kunna hjälpa andra människor, så att vara med i en organisation som FRT och ÅRHK känns helt rätt för mig. Att jag dessutom samtidigt får göra det jag tycker är absolut det roligaste som finns att vara tillsammans med min bästa vän hunden Xo. Det gör att jag brinner för räddningshunds arbetet. När jag inte tränar hund då är jag med familjen, gärna utomhus i naturen och på våran stuga där det alltid finns något nytt projekt på gång. Hunden jag tränar just nu är Xo och han är en flat, 2 år gammal, han har mycket spring i kroppen. En del av tjusningen med hundträningen att det alltid finns mycket att lära och att man aldrig blir fullärd. Att jobba tillsammans med andra människor i grupp är även det något jag tycker ät väldigt roligt och därför väljer jag att vara med i ÅRHK som förening. "

Kim och Levi.png

Styrelsemedlem

Kim Pihl

""

© Copyright 2023 www.raddningshund.ax. All rights reserved.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now