Styrelsen 2021

Maria Åbonde

Ordförande

Maria och My

"Jag är född och uppvuxen med hund i familjen. Terriers av olika sorter har varit min passion, deras uppriktighet och rakhet har alltid tilltalat mig. Jag bedriver en mindre uppfödning av borderterrier. Jag tycker om att ta mig an nya utmaningar med mina hundar, genom åren har det varit tävlingslydnad, agility (grundare av Agility.ax rf), utställning och viltspår. Men någonstans på vägen när skåpen blev fulla med rosetter och pokaler och väggarna fulla med diplom så sökte jag nya utmaningar och fick av en slump kontakt med räddningshunds ekipage och på den vägen är det. Kombinationen av hundträning och samhällsnytta var för mig det ultimala. 
I dag har jag tre borderterriers som jag tränar, alla på slutprovs nivå i sök, däremot har vi en del spårträning kvar 😊
Jag har alltid varit en föreningsmänniska och kommer nog alltid att förbli det, ÅRHK är den fjärde hundföreningen/organisationen som jag tagit an ordförande klubban i. Mitt mål med klubben är att jobba för en väl fungerade förening som är till för alla medlemmar."

Linda Pihl

Sekreterare

Linda med Harry och Bozze

"Jag har tränat och ställt ut hund sedan jag var 15 år. Tränat och
ibland tävlat i flera discipliner, såsom
viltspår, jaktprov, tävlingslydnad, vattenräddning, rallylydnad,
agility och nosework.

Räddning började jag med för 10 år sedan med Bozze, idag är det Harry
som jag tränar,
båda av rasen Schappendoes.

Anser mig inte vara tävlingsmänniska men har gärna tävling som slutmål
och kanske därför jag fastnat för räddning
då delmålen kan vara så många du vill. Att ständigt utvecklas och
problemlösning, bara fantasin som sätter gränserna.
Bland det roligaste är att se sin egen hund och andra ekipage
utvecklas, oavsett nivå."

Camilla Jansson

styrelsemedlem

Camilla och Mejja

"Mitt intresse för hund har funnits ända sedan jag var barn. 1999 köpte jag min egna hund en Cocker Spaniel, Snobbo. Han blev en ren sällskapshund. 2004 köpte jag en Irländsk röd setter hane, River. Det var med honom som mitt intresse för räddningshundsträning startade. 2004 gick jag med i ÅRHK. River och jag blev ett godkänt larmekipage. 2010 köpte jag flatcoated retrievern Mejja. Mejja ocg jag är också ett godkänt larmekipage.

 

Att träna räddningshund är både roligt, utmanande och tidskrävande. samarbete mellan hund och förare är A och O. Att kunna förena hundträning med samhällsnytta känns som en bonus!"

Maria Fjäder

Kassör

90606962_503486070344006_380429930141319

"Jag har alltid känt en stor glädje i att kunna hjälpa andra människor, så att vara med i en organisation som FRT och ÅRHK känns helt rätt för mig. Att jag dessutom samtidigt får göra det jag tycker är absolut det roligaste som finns att vara tillsammans med min bästa vän hunden Xo. Det gör att jag brinner för räddningshunds arbetet. När jag inte tränar hund då är jag med familjen, gärna utomhus i naturen och på våran stuga där det alltid finns något nytt projekt på gång. Hunden jag tränar just nu är Xo och han är en flat, 2 år gammal, han har mycket spring i kroppen. En del av tjusningen med hundträningen att det alltid finns mycket att lära och att man aldrig blir fullärd. Att jobba tillsammans med andra människor i grupp är även det något jag tycker ät väldigt roligt och därför väljer jag att vara med i ÅRHK som förening. "

Kim Pihl

Viceordförande

Kim och Levi.png

"Jag har väl varit runt hundar och hundaktivitet ett bra tag. Ärvde en hund som jag började träna räddning med och fick blodad tand. För två år sedan kom drömprinsen hem.
4 dagar efter ankomst till holmen var vi ut i skogen på träning första gången, och på den resan är vi.
Levi är en lapsk vallhund född 2018.

Har tidigare också tävlat i Rallylydnad med en Engelsk bulldog. Vi var ett ekipage som kanske stack ut , men med några godkända och massor underkända officiella prov så var det ändå givande och framför allt
lärorikt.

Har den teoretiska utbildningen och det händer att jag är funktionär i Agility , bara några starter med nuvarande hund i inofficiella nybörjarklassen.
Jag tycker att det är viktigt att vara mångsidig och inte bara låsa in sig i en diciplin för det finns så mycket att ta med sig från olika hundgrenar .
I räddning blir du aldrig färdig och det finns alltid något att fila på.

Har utbildning inom FRT till FRT ledare och är med på Polisens larmlista, hundarna är ett ben men som utbildad radioamatör så har jag kunskapen att brygga över mellan lägren då jag har insyn från båda.

Som FRT ledare jobbar jag för mera samarbete och ser gärna att ta hjälp också i träningen, för att bättre kunna utnyttja resurser i skarpa lägen när man vet vad som finns i resurspoolerna.

Sitter också i ÅKDs styrelse som representant för ÅRHK.

Jag tycker att styrelsearbetet främst skall arbeta för likställdheten att nybörjare och erfarna får ut lika mycket och trots de olika behoven ändå behandlas rättvist och med samma värdegrund."

Kristian Lundström

Styrelsemedlem

Kristian och Stellan.png

""