top of page

 

Är DU intresserad av att träna räddningssök med din hund? 

- Brinner du för att kunna hjälpa människor i nöd och på samma gång jobba med hundens fantastiska nos har du hittat rätt.

Du är varmt välkommen att höra av dig till någon av oss

i styrelsen om du är intresserad av börja träna med oss!

Vi försöker hålla regelbundna träningar två gånger i

vecka. Vi använder oss av Whats App för att informera

medlemmarna om var och vilken tid träningarna kommer

hållas.

Träningarna består av både lydnad och terrängträning

(sök, spår eller ruin). Det finns ingen bestämt tränare på våra

träningar, utan vi försöker hjälpa varandra. 

Vill du komma med en träning för att se hur det går till är du välkommen att komma och titta.

Ta gärna kontakt med oss på mail så berättar vi mera.

harry i vattenbryn.jpg

Vår värdegrund

Mål och värdegrund

Vårt mål är att tillsammans utbilda räddningshundsekipage enligt SPeKL:s, FRT:s och Polisen på Ålands rekommendationer Allt arbete sker ideellt vilket betyder att alla hjälps åt att driva klubben och gör den till en trevlig mötesplats för hundägare. Vi är alla lika viktiga.

Öppenhet: Alla är välkomna oavsett, kön, social ställning, etnisk och religiös tillhörighet eller sexuell läggning och oavsett hund. Du behöver vara myndig eller ha målsman med.

Bemötande: Vi ska vara välkomnande och inte prata nedsättande om varandra eller varandras hundar.

Ansvar: Alla har skyldighet att ta ansvar för sitt agerande på träning och vid test. Klubbmedlemmarna ska ta ansvar för sin hundhållning och se till att följa SPeKL:s riktlinjer för hundhållning och ta ansvar för vår relation till hunden vid uppfostran, utbildning och träning. Du ska göra allt för att vara en bra vinnare och en god förlorare i dessa avseenden.

Delaktighet: Verksamheten ska bedrivas i demokratisk anda och stimulera medlemmarnas egen förmåga och vilja att ta ansvar.

Kvalitet: Verksamheten strävar efter att bedrivas med kunniga och kompetenta funktionärer som följer gällande lagar och riktlinjer. Inom ramen för våra stadgar utvecklar vi verksamheten efter medlemmars behov och önskemål.

Miljö: Vi ska för våra medlemmars bästa bedriva vår verksamhet med fokus på god resurshållning och genom aktiva beslut främja för goda miljöval.

ÅRHK-5.jpg
bottom of page