Är DU intresserad av att träna räddningssök med din hund? 

- Brinner du för att kunna hjälpa människor i nöd eller vill du hitta en bra aktivering för din hund?

 

För att få börja träna behöver du gå en introduktionskurs hos oss eller ha motsvarande kunskaper. Kursen innehåller både teori och praktiska övningar. Teorin handlar bland annat om vad som krävs av hunden och av föraren och hur man går tillväga i träningen. De under de praktiska övningarna går vi igenom hur man tränar sök och markeringar och hur man söker av områden/byggnader på olika sätt.

Du är varmt välkommen att höra av dig till någon av oss i styrelsen om du är intresserad av börja träna med oss!

 

Så ser våra träningar ut:

Träningar onsdagar 18.30 och söndagar 10.00 och/eller 13.00

Vi samlas alla på den angivna plats vi skall träna på sedan ser vi vilka som är närvarande, sedan delar vi in oss i kvällens träningsgrupper. Därefter har vi på söndagar en stund som vi tränar lydnad. Lydnaden innehåller bland annat fotgående, platsliggning och en socialdel. Sedan tränar vi sök eller spår tillsammas.

En gång i månaden har vi larmövningar för de som är med i larmgruppen. Första söndagen i månaden har vi en tematräning där vi alla tränar på ett visst tema. Det kan vara spårupptag, markeringar, orientering mm.

Förutom vanliga träningar:

Eftersom ÅRHK är en klubb under frivilliga räddningstjänsten så deltar vi i en del andra evenemang som storövningar och efterspaningar. Vi deltar också i rödakorsparaden och luciatåget. Vi försöker också ha en övning tillsammans med sjöräddningen en gång om året så att våra hundar kan få lära sig att söka från båt.

Vill du komma med en träning för att se hur det går till är du välkommen att komma och titta. Ta kontakt med Ordförande (hittar du om du klickar på fliken, styrelsen/kontakt) i klubben!

 

 

 

 

 

 

Kontakta oss

Hör gärna av dig!

  • White Facebook Icon

Find us on Facebook

© Copyright 2023 www.raddningshund.ax. All rights reserved.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now